Нямам нужда от посредници. Ако имам намерения за промяна на формата

...
Нямам нужда от посредници. Ако имам намерения за промяна на формата
Коментари Харесай

Президентът за референдума на ИТН: Нямам нужда от посредници

Нямам потребност от медиатори. Ако имам намерения за смяна на формата на държавно ръководство – ще ги заяви сам.

Това сподели президентът Румен Радев по отношение на инициирания от Има Такъв Народ референдум за президентска република. Той посети Перник, където участва на откриването на интернационалния фестивал на маскарадните игри " Сурва ". 

Парламентът мъчно ще навакса за три дни пропилените три месеца за реализирането на правосъдната промяна и най-много основаването на ефикасен механизъм за надзор над основния прокурор, сподели още той. Но при предпочитание и единодушие, депутатите биха могли в оставащото им време да гласоподават окончателно механизма за надзор на основния прокурор. Според него това ще бъде " фактор за отпушването на политически процеси в България ".

 
Ако това в действителност беше приоритет, тези промени щяха да бъдат във фокуса на дебатите през цялото време на съществуването на този парламент. Силно се надявам това да не са маскарадни игри в българския парламент. Когато схванаха, че дните са преброени, се втурнаха да вземат решение този въпрос.
Румен Радев, президент на България

Президентът заяви още, че в понеделник за РСМ ще заминат вътрешният министър и ръководителят на ДАНС, с цел да научат на място какви ограничения ще подхващат управляващите, с цел да се усещат македонските българи предпазени.

" Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика на втълпяване на ненавист към българите и към всичко българско. Затова е доста значимо този път управляващите в районен съд Македония да заявят, че това е закононарушение от ненавист. Не е битов скандал, не е престъпен случай. Неиздирените и ненаказани доста случаи на систематичен тормоз на хората с българско съзнание водят до такива случаи на физическо принуждение и ескалация ", счита Радев.

„ Изключително е значимо да имаме консолидация на нашите старания, всички да се обединим, да се употребяват всички механизми на равнище ЕС и на двустранно равнище да се реши един път вечно този проблем. Той няма да се реши единствено с двустранни връзки в стопанската система, съгласуваност и самолетни линии “, сподели още Румен Радев.

" Ако те не престават да блокират каквото и да било българско, сами се блокират за Европейски Съюз. И това би трябвало да им бъде изрично ясно ", съобщи още президентът в коментар на новината, че РСМ е отказала в последния миг провеждането на театралната режисура " Вражелец ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР